Thursday, September 11, 2014

Podocnjaci

Skola,budjenje,ucenje...i sve te stvari. Ako ste i vi prva smijena onda znate moje muke! Budjenje u 6:00 dok ste prethodne veceri zaspali kasno,pa onda spremanje onako jos u polu snu ijaooj! Haha jesam malo pretjerala ali jeste ustajanje rano jako zeznuto a narucito jos ako kao i ja legnete nekada u 2-3 ujutru! E a kao sto ste i procitali danasnja teme jesu podocnjaci. Ja u skolskom periodu borim veliku bitku sa njima,pa odlucih da napisem post o tome. Pa da pocnemo! :)

Ah ti podocnjaci prave napasti! Moramo ih svakodnevno prekrivati puderom i ostalim proizvodima.Naravno podocnjaci mou da znace mnogo toga kao na primjer da vam treba sna ali i  mogu biti simptomi raznih bolesti pa ako se zadrazavaju i po nekoliko mjeseci trebalo bi otici kod ljekara.Da bi nam bilo sto lakse evo nekoliko savjeta kako da ih se lako rijesimo:

1.Krastavci
Ovaj nacin sigurno vec svako zna. Isjecemo dva kolutica od kractavca i stavimo na kapke. Najbolje je koristiti onaj hladni iz frizidera. Ostaviti tako na ocima koliko vi zelite najmanje 10 minuta. Ovo mozete raditi u jutarnjim satima ili uvece :D I ovaj ritual je bolji od bilo koje skupe kreme.

2.Kasike
Mozete pomisliti da je ovo malo cudno ali je ipak jako efikasno! Dvije kasike stavite u zamrzivac i ostavite dok se ne postanu hladne.Kada vidite da su spremne za upotrebu stavite ih na oci ili ispod ociju. Bice hladno ali za ljepotu se treba potruditi ;) Ostavite na ocima dok se ne ohlade.



3.Kesice kamilice.
Takodje jedan od tretmana koje ljudi koriste vec godinama za lijecenje podocnjaka,crvenila ociju...Kada voda provi dodati dve kesice kamilice i ostaviti malo da se ohladi. Staviti na oci i neka stoji 10-15 minuta



4.Ishrana
Ishrana je takodje veoma bitna po pitanju podocnjaka. Cim nam nesto fali to nam tijelo pokazuje.Zato je uvijek vazno voditi zdravu ishranu. za podocnjake treba piti dosta vode i ne jesti preslanu i prezacinjenu hranu.Unositi hranu sa vitaminima,mineralima,esecijanalnih masnih kiselina i antioksidanata.
5.Latice ruza
Svjeze latice ruza imaju efikasan ucinak. U hladnu vodu natopiti latice.U vodi drzati oko 10 minuta pa zatim staviti na oci i isto drziti 10 minuta.



I to bi bili neki savjeti! Nadam se da sam vam pomogla :) Da li vi imate neki savjet za mene? Slobodno komentarisite i dijelite vasa misljenja!


Bye!!

2 comments:

  1. Ja nisam dosada nista od ovih savjeta koristila,moram obavezno da ih probam :)

    ReplyDelete
  2. Sve sam isprobala i svi su odlicni. :)

    ReplyDelete